Vluchtelingencrisis: Hoe Gaan We Ermee Om?

Wat moet de oplossing van de vluchtelingenproblematiek worden in Nederland? Een uur lang discussie met drie belangrijke gasten met uiteenlopende meningen.

Gasten: Leo Lucassen (Migratiedeskundige), Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam) & Dorine Manson (Directeur Vluchtelingenwerk Nederland).

Leo Lucassen is sinds 2005 hoogleraar Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 1990 aan diezelfde universiteit op een proefschrift over de geschiedenis van zigeuners in Nederland. Centrale thema’s in zijn onderzoek zijn migratiegeschiedenis, global history en stadsgeschiedenis. Lucassen is actief betrokken bij het vluchtelingendebat. In vrijwel elk artikel over vluchtelingen wordt de naam Lucassen genoemd. Lucassen pleit voor een soepele regeling voor vluchtelingen.

Ronald Buijt is sinds 2006 raadslid voor Leefbaar Rotterdam. Vanuit deze rol is hij al jaren nauw betrokken bij alle onderwijs portefeuilles. Daarnaast is hij eerste plaatsvervangend voorzitter van Burgemeester Aboutaleb bij gemeenteraadsvergaderingen. Buijt is voorstander van scherpe maatregelen en regels om het aantal vluchtelingen in Nederland te beperken.

Dorine Manson is voorzitter van Stichting Vluchtelingenwerk. Ze was vroeger werkzaam bij de Gemeente Amsterdam als hoofd van de afdeling Economische Ontwikkeling en sinds eind 2006 als directeur Economische Zaken. Manson zal goed kunnen uitleggen wat het huidige vluchtelingenbeleid is in Nederland en wat de ervaringen van vluchtelingen in Nederland zijn.

Room for Discussion is made possible by