Apply

Apply now!

Word ook interviewer!

Wil jij naast jouw studie jezelf op vele terreinen door ontwikkelen? Room for Discussion vormt de brug tussen de academische wereld en de realiteit waarin wij leven.

Zou jij een kritisch en diepgaand interview op een podium willen voeren met Mario Draghi, Christine Lagarde, Klaas Knot, Frans Timmermans of Stephanie Kelton? Na afloop van het interview dineren met Robert Skidelsky? Training krijgen van interviewers van de NOS, Buitenhof of anderen bekende namen uit de top van de Nederlandse journalistiek? Of filmen en interviewen op de klimaattop in Parijs? Solliciteer dan voor de rol van interviewer bij Room for Discussion.

Als lid van de Room for Discussion word je opgeleid tot all-rounder. Je initieert en plant allereerst interviews met relevante namen uit het bedrijfsleven, de politiek en de academische wereld. Vervolgens bereid je deze interviews voor en voert ze zelf samen met een commissiegenoot uit. Je leest gedurende een periode van drie weken alles wat los en vast zit over een onderwerp; bereidt een plan voor het interview voor en vergadert met de kritische commissie om de opzet van het interview te optimaliseren.

Daarnaast leer je ook om de praktische kant van een interview te regelen. Je leert het antwoord op vragen als: “Wat luncht een minister?”; “Hoe nodig ik een internationale CEO uit om naar Nederland te komen?” en “Hoe promoot je een interview online en offline voor studenten uit heel Nederland?”.

De commissie bestaat uit ruim tien commissieleden met verschillende achtergronden (economie, politicologie, rechten, geschiedenis e.a.) die afwisselend interviewen, eindredacteur zijn en verantwoordelijk zijn voor allerlei nevenprojecten en samenwerkingen. We bezoeken samen vaak actuele evenementen om onze kennis bij te spijkeren en op de hoogte te blijven van de nieuwste visies en ontwikkelingen van allerlei maatschappelijke thema’s. Ook zijn we een hecht team en houden we er van om tijd met elkaar door te brengen in onze vrije tijd. We gaan minimaal twee keer per jaar samen op weekend en krijgen regelmatig trainingen van experts.

Ervaring is niet noodzakelijk, een flinke dosis motivatie en lef op het podium wel. Affiniteit met economie en politiek is een pre. Ook zijn een goede beheersing van de Engelse taal en het begrijpen van de Nederlandse taal belangrijk. Gemiddeld kost Room for Discussion je ongeveer 15 uur per week, maar dit varieert van week tot week. Hieronder vallen onder andere de wekelijkse vergaderingen op maandagavond en de sessies op ons podium.

In het kort leer je als lid van Room for Discussion interviewen & organiseren, ontwikkel je een aanzienlijk netwerk, kom je in aanraking met (internationale) topnamen, ontvang je professionele trainingen en ben je deel van een zeer inhoudelijke en sociale commissie. 

Nog vragen? Neem contact met ons op.

If you have any questions you can always contact us via roomfordiscussion@sefa.nl!

Room for Discussion is made possible by