Verkiezingsdebat (2012)

Op 30 augustus organiseert Room for Discussion in de Convention Factory een politiek debat tijdens de Intreeweek van de UvA.

De verkiezingen staan voor de deur en de de kwesties die studenten aangaan spelen meer dan ooit; wel of geen sociaal leenstelsel? En moet ik nog rekening houden met de langstudeerboete?

Onder leiding van Marita Mitrovic en Jan-Tjibbe Steeman zullen:

Halbe Zijlstra (VVD), Jesse Klaver (GroenLinks), Harry van Bommel (SP), Kees Verhoeven (D66), Raymond Knops (CDA) en Martijn van Dam (PvdA) antwoord geven op deze vragen. Het belooft erg interessant te worden, want was Halbe Zijlstra immers niet de man die in zijn functie als staatssecretaris van onderwijs tal van grote veranderingen doorvoerde? Uiteraard gaan we hem hier op aanspreken.

Wie ons het afgelopen jaar een beetje heeft gevolgd, heeft ongetwijfeld gemerkt dat het thema Europa de helft van onze wekelijkse sessies in beslag nam. Ook voor economen is dit debat namelijk erg relevant. Zelfs het gerenommeerde tijdschrift The Economist gaf enkele weken geleden al aan dat we in de eindfase van het huidige Europa beland zijn. We kunnen nog maar twee kanten op; break-up of superstate? Op 12 september kiezen wij als Nederland een definitieve richting in dit vraagstuk. Hoe denken onze politici hierover?

Ook jij kan je prangende vragen, gerelateerd aan een van deze onderwerpen, aan de politici stellen tijdens het debat.

Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om op 30 augustus vanaf 14.30 uur het debat in de Convention Factory bij te wonen (Czaar Peterstraat 213 , Amsterdam). Meld je hiervoor echter wel aan via roomfordiscussion@sefa.nl indien je niet meedoet aan de Intreeweek.

Zie hier de foto’s op onze Facebook pagina

Room for Discussion is made possible by