Democratie in Transitie? – Thierry Baudet

Thierry Baudet (33) is een bekende jurist, publicist en sinds kort ook aspirant-politicus, die de gemoederen al een aantal jaar flink bezig houdt. Hij is uitgesproken kritisch op de EU, het migratiebeleid en het democratisch vermogen van de politiek. Eerder dit jaar zorgde hij voor behoorlijk wat opschudding toen hij als initiatiefnemer van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne een geldig ‘Nee’ afdwong en daarmee het kabinet tot op de dag van vandaag in een lastige spagaat brengt.

Met de verkiezingen op komst ziet Baudet een nieuwe uitdaging: met zijn Forum voor Democratie (FvD) doordringen tot in de Tweede Kamer. Op 14 december zullen we zijn plannen, uitspraken en standpunten kritisch tegen het licht houden, als hij te gast is bij ons op de University of Amsterdam / Universiteit van Amsterdam. Wat drijft deze opvallende verschijning? Hoe vernieuwend zijn zijn ideeën? En waarom lijkt controverse nooit ver weg te zijn als hij zich in het publieke debat mengt?

In een tijd waarin de historische gebeurtenissen zich in razend tempo opvolgen, gaat Room for Discussion graag scherp in discussie met eenieder die zich op opmerkelijke wijze uitlaat over de hedendaagse politieke uitdagingen, zeker wanneer diegene zich kandidaat stelt als volksvertegenwoordiger. Is hij een intellectueel of populist? Ligt de toekomst van politieke besluitvorming in Brussel of in Den Haag? Ontwikkelt de samenleving zich richting nationalisme of kosmopolitisme?

Het laatste interview van 2016 belooft een prikkelend gesprek te worden over democratie, mis het niet!

Room for Discussion is zoals altijd gratis en openbaar toegankelijk.

Room for Discussion is made possible by