Sociaal Ondernemen: Businessmodel voor de toekomst?

Ondernemers die niet slechts geïnteresseerd zijn in winst? De sociale ondernemer kijkt voorbij de financiële cijfers en wil met zijn bedrijf op een innovatie manier een maatschappelijk probleem oplossen. Waka Waka en Dopper zijn bedrijven met een missie.

Een Waka Waka is een zonnepaneel dat je overal mee naar toe kan nemen en kunt gebruiken als zaklamp of draagbare oplader voor bijvoorbeeld je mobiel. Deze gadget is niet alleen duurzaam maar bovendien wordt er voor elk verkocht product, ook een Waka Waka gedoneerd aan een familie zonder toegang tot elektriciteit.Dopper verkoopt duurzame waterflessen die voor het grootste deel worden gemaakt van gerecycled plastic. Op deze manier wil Dopper de hoeveelheid plasticafval van wegwerpflesjes verminderen. Vijf procent van de netto verkoopomzet gaat naar de Dopper Foundation, waarmee water- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden worden gefinancierd.

Voor Dopper en Waka Waka is winst niet het hoofddoel maar een middel om impact te genereren. Op dinsdag 5 april gaan wij met de CEO’s van beide bedrijven, Merijn Everaarts en Maurits Groen, in gesprek over sociaal ondernemen en het ondernemen van de toekomst. Wat is sociaal ondernemen? Hoe asociaal zijn normale ondernemers? En hoe effectief zijn sociale ondernemingen in het oplossen van maatschappelijke problemen? Deze zaken worden besproken aan de hand van de unieke, inspirerende verhalen van Waka Waka en Dopper.

Wie? Maurits Groen (CEO Waka Waka) & Merijn Everaarts (CEO Dopper)
Wanneer? Dinsdag 5 april 2016
Waar? Roetersstraat 11, Amsterdam
Interviewers: Emily ter Steeg & Igno Notermans
Taal: Nederlands

Room for Discussion is made possible by