Ruben Terlou

Het televisiedebuut van de 30-jarige Ruben Terlou bleek een ongekend schot in de roos. Meer dan een miljoen mensen keken wekelijks naar zijn succesvolle serie ‘Langs de Oevers van de Yangtze’. Terlou toonde het indrukwekkende China op een unieke manier aan het grote publiek. In vloeiend Chinees, met fotocamera in de hand en met een open blik reisde de jonge journalist stroomopwaarts langs de belangrijkste rivier van het land en wist hij deuren te openen die normaal gesproken gesloten blijven.

Vele in Nederland wonende Chinezen stuurden hem brieven waarin zij schreven enorm geroerd te zijn door zijn werk. In een uur durend gesprek proberen we erachter te komen welke snaar hij precies weet te raken. Hoe verhoudt de fascinerende en soms bizarre Chinese cultuur zich tot onze westerse manier van leven? Hoe beïnvloedt de politieke economie het dagelijks leven van de bevolking? En wat kunnen we leren van De Chinese Droom?

Aan de hand van een terugblik op de serie én nieuwe verhalen willen we proberen antwoorden te vinden op deze vragen om zo het land echt te leren begrijpen en het dichtst bij de kern van de Chinese cultuur te komen. Een ‘’aflevering 7’’ dus van deze zesdelige documentairereeks, met ook volop ruimte voor vragen vanuit het publiek. Kom op tijd naar de E-hal want het belooft een drukbezocht interview te worden!

Waar: Roetersstraat 11, Amsterdam
Wanneer: Maandag 2 Mei, 13:00-14:00
Wie: Ruben Terlou
Interviewers: Amrit Baboeram & Jeppe van Aubel

Room for Discussion is made possible by