Prinsjesdagdebat

In de Ridderzaal in Den Haag staat bijna alles klaar. Aanstaande dinsdag is het namelijk weer de befaamde derde dinsdag van september; Prinsjesdag.

Voor het eerst sinds 1980 zal de troonrede door een nieuwe vorst verkondigd worden. Willem Alexander, Koning der Nederlanden, zal zijn eerste beschouwing presenteren over hetgeen in de afgelopen periode in Nederland en elders in de wereld is voorgevallen.

Daarnaast zal kabinet Rutte II natuurlijk haar plannen en maatregelen voor Nederland aankondigen. Traditiegetrouw zijn er al weer veel maatregelen gelekt, versobering en bezuinigingen troef. In de tijd dat Moody’s stelt dat een zwak consumentenvertrouwen de economische groei van ons land ondermijnt, onze concurrentiepositie verder terugzakt, en we nog steeds niet het mulle zand van de crisis zijn ontglipt, is het des te belangrijker om te snappen wat er nou daadwerkelijk wordt verteld tijdens Prinsjesdag.

Vijf jaar na de val van Lehman Brothers, het begin van wereldwijde crises, valt er veel te reflecteren in ons land, maar belangrijker nog: vooruit te kijken. Dit zullen wij één uur lang doen met Bas Jacobs en Raymond Gradus.

Bas Jacobs is hoogleraar Economie en Overheidsfinanciën aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Raymond Gradus is hoogleraar Economie van de Publieke en Non-profit Sector aan de Vrije Universiteit en directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA.

Wie: Bas Jacobs en Raymond Gradus
Wat: Nabeschouwing Prinsjesdag
Wanneer: 18 September, 12.00 – 13:00
Waar: E-hal, Roetersstraat 11, Amsterdam

Room for Discussion is made possible by