Prinsjesdag

Elk jaar op de derde dinsdag van september presenteert het kabinet de plannen voor het opkomend jaar. De miljoenennota en de rijksbegroting worden op deze dag overhandigd aan de Tweede Kamer. Deze koffer boordevol informatie roept vragen op: Welke richting gaat het kabinet op? Wat verandert het komende jaar er in Nederland? Voel je de bezuinigingen ook in je eigen portemonnee?

Deze vragen gaan wij de dag na Prinsjesdag beantwoorden en wij gaan duidelijkheid scheppen voor jou de student in de overvloed van informatie die op deze dag naar buiten komt. De miljoenennota en de troonrede gaan wij uitvoerig bespreken met twee journalisten. Martin Visser (De Financiële Telegraaf) en Eelke van Ark (Follow the Money) . Wij zullen de belangrijkste veranderingen op een rij zetten en de keuzes achter de genomen maatregelen van het kabinet toelichten.

Martin Visser is economisch commentator en verslaggever en columnist bij De Financiële Telegraaf. Eelke van Ark is journalist bij de onafhankelijke blog Follow the Money.

Interviewers: Jasper van Dijk & Renske de Lange.

Wie: Martin Visser & Eelke van Ark
Wat: Prinsjesdag nabeschouwing
Wanneer: 17 september, 12.30 – 13:30
Waar: E-hal, Roeterseiland 11, Amsterdam

Room for Discussion is made possible by