Philipp Blom over Digitalisering en Globalisering: slaapwandelend de afgrond in?

We leven in een tijd van drastische veranderingen. Maar hebben we in Europa verandering nodig? Op dit moment leven we in de best mogelijke wereld- ondanks de Corona-crisis- volgens de Duitse filosoof, historicus en schrijver Philipp Blom. We hebben in Europa nog nooit zo lang vrede gekend en op gebied van voorspoed en veiligheid heeft onze maatschappij er in recente geschiedenis zelden beter uitgezien. Dit verhaal houden we onszelf in elk geval voor, maar wat nou als dit niet in overeenstemming is met de realiteit?
Op vrijdag 18 september gaan wij hierover in gesprek met bestsellerauteur Philipp Blom, die in zijn boeken voornamelijk moderne (cultuur)geschiedenis analyseert. Hij is geroemd voor zijn boeken “Wat op het spel staat” en “Het Grote Wereldtoneel”.
Voor het eerst sinds maart maakt Room for Discussion een terugkeer naar ons podium op Roeterseiland. We zullen met Philipp Blom op anderhalve meter in gesprek gaan en zullen dit interview live-streamen op deze pagina. Het interview zal vervolgens op onze YouTube pagina te zien zijn.
Let op: hier zullen dus GEEN bezoekers aanwezig zijn, om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Het interview zal alleen online te zien zijn.
Wie? Philipp Blom
Wanneer? 18 september 2020, 12:00-13:00.
Interviewers: Renze de Keiser en Abel van Toorn

Room for Discussion is made possible by