Peter Bakker

Maandag 12 november ontvangen we Peter Bakker, voormalig CEO van TNT. Wij kijken met hem naar de toekomst van de postmarkt. Sinds 2009 is de Nederlandse postmarkt volledig geliberaliseerd. Tussen 2011 en 2013 zal de postmarkt ook in andere Europese landen geliberaliseerd worden. Daarnaast vormt het toegenomen gebruik van internet een bedreiging voor deze markt. Wat zijn de gevolgen van deze ontwikkelingen? En wat zijn de gevolgen van het feit dat onze postmarkt al volledig geliberaliseerd is, maar dat dit elders in Europa nog niet het geval is? Ook binnen het bedrijf zijn de gevolgen merkbaar: er zijn veel banen geschrapt en het loon van de werknemers is verlaagd. We bespreken dit met de heer Bakker, de man die van 2001 tot 2011 de CEO van TNT was.

Peter Bakker was 40 jaar toen hij CEO werd en hij was daarmee de jongste CEO van een AEX-genoteerd bedrijf in Nederland. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies bij TNT, waaronder de functie van CFO. Momenteel zet de heer Bakker zich in voor duurzaamheid. Hij is ambassadeur van de VN (World Food Program) en voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development. Post NL en TNT Express zetten zich in voor duurzaamheid door het World Food Program te ondersteunen. Is dit een trend binnen bedrijven? Waarom zou een postbedrijf, dat een flinke concurrentiestrijd voert, zich inzetten voor duurzaamheid?
Aanstaande maandag zoeken wij antwoord op al deze vragen. We zien jullie daarom graag van 12.30u – 13.30u in de E-hal, roetersstraat 11!
Met vriendelijke groet,

Willemijn Jongbloed en Frithjof Wegener

Wie: Peter Bakker
Waar: E-Hal Roeterseiland
Hoe laat: 12:30-13:30uur
Waarom: Privatisering van de postmarkt en duurzaamheid binnen bedrijven

Room for Discussion is made possible by