Opening Academisch Jaar UvA

Als onderdeel bij de opening van het academische jaar zal Room for Discussion een speciale sessie organiseren met Maarten Hajer. Hajer was tot vorig jaar directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving en hoogleraar Bestuur & Beleid aan de UvA en is nu faculteitshoogleraar Urban Futures aan de Universiteit Utrecht, neemt plaats op de Chesterfield. Volgens Hajer zijn slimme steden lerende steden. Wat betekent dit voor de universiteit en voor de maatschappelijke rol van de universiteiten?

Wie? Maarten Hajer
Waar? Aula (Oude Lutherse Kerk) van de Universiteit van Amsterdam, Singel 411
Wanneer? 15:00 – 16:30

Het programma:

Dit jaar staat de Opening Academisch Jaar in het teken van de maatschappelijke opdracht van de Universiteit van Amsterdam in de stad en in (inter)nationaal perspectief. Een open samenleving heeft sterke én toegankelijke universiteiten nodig. Onder de titel Het democratisch tekort zal collegevoorzitter Geert ten Dam tijdens de opening ingaan op de spanning tussen toegankelijkheid, kwaliteit en internationale samenwerking. De vraag om creatieve, kritische, oplossingsgerichte academici die kunnen samenwerken in interdisciplinaire en internationale verbanden en zich thuis voelen in een diversiteit aan culturen groeit. Welk appèl doet dit op de universiteit?

Schrijver en journalist Hassan Bahara laat in een gesproken column zijn licht schijnen over diversiteit en de discussie hierover in de academische gemeenschap. Studentassessor Lianne Schmidt blikt terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar de komende maanden. Het programma wordt feestelijk afgesloten in het Atrium.

Programma
14.30 uur: Inloop en ontvangst in de Aula van de Universiteit van Amsterdam
15.00 – 16.30 uur: Programma Opening Academisch Jaar
16.30 – 19.00 uur: Feestelijke afsluiting in het Atrium

Aanmelden kan met dit formulier op de website van de Universiteit van Amsterdam.

Room for Discussion is made possible by