Louise Fresco

Op donderdag 13 september 2012 om 12.30 uur, zal Louise Fresco te gast zijn bij Room for Discussion. In deze sessie evalueren we niet alleen de Tweede kamer verkiezingen van de avond daarvoor, maar we bespreken voornamelijk de onrust op de voedselmarkt. Waarom zijn de prijzen in korte tijd zo gestegen? Veroorzaken voedselspeculanten indirect hongersnood in andere werelddelen? En wat is voedselspeculatie eigenlijk?

Met Louise Fresco gaan wij dit allemaal bespreken. Als universiteitshoogleraar van de UvA is zij gespecialiseerd in de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Deze duizendpoot is tevens een bekend schrijfster en invloedrijk bestuurder, maar zij staat voornamelijk bekend als een internationale autoriteit op het gebied van voedsel en milieu.

Als gevolg van al haar functies en prestaties was zij in 2009 de eerste Nederlandse spreker op de wereldwijd vermaarde TED conferenties. Tijdschrift Opzij verkoos haar in 2011 tot machtigste vrouw in de sector onderwijs & wetenschap en in de Volkskrant lijst van ‘meest invloedrijke Nederlanders’ stond zij op de 23e plek. Kortom met een spreker van een dergelijk kaliber belooft het een interessante sessie te worden. Wij zijn vereerd haar te mogen ontvangen op onze Chesterfields en we hopen jou daar ook te zien!

Met vriendelijke groet,

Danique Captein & Sytske de Jong

Bekijk de video hier!
Zie hier de foto’s op onze Facebook pagina

Room for Discussion is made possible by