Karel Vuursteen

Op woensdag 15 oktober 2014, 12.30u-13.30u is, ‘super commissaris’ en ex CEO Heineken, Karel Vuursteen te gast bij Room for Discussion.

In zijn tijd bij Phillips werd hij genoemd als de opvolger van Freddy Heineken. Maar voordat hij toegelaten kon worden tot de top van dit familiebedrijf, moest hij eerst grondig worden gescreend door de heer Heineken zelf. Na vele afspraken en zelfs etentjes met de dochters en vrouw van Vuursteen gaf Heineken het groene licht en werd de heer Vuursteen aangenomen.Terwijl zijn voorganger nog aandachtig zijn handelingen bestudeerde en beoordeelde, groeide het bierconcern substantieel en werd Vuursteen in 2001 uitgeroepen tot topman van het jaar.

Na zijn pensionering in 2002 werd hij ‘super commissaris’ en zat in de raad van commissarissen van onder andere Ahold, AkzoNobel en TomTom. Wij zullen het naast zijn carriere bij Heineken met hem hebben over de rol van de raad van commissarissen en ook het falen daarvan tijdens en voorafgaand aan de crisis.
Werkt het ‘code-tabaksblad’ voor bankiers? Zijn de salarissen voor top bestuurders niet exorbitant hoog? En laat het management zich niet te veel leiden door de aandelenkoers? Meng je in de discussie en vraag het de heer Vuursteen zelf op woensdag 15 oktober in de E-hal.

Room for Discussion is made possible by