John de Mol

Op vrijdag 15 september ontvangt Room for Discussion een heel speciale gast op de bank: John de Mol. Een uur lang interviewen we de bekendste mediatycoon van Nederland! Dat is bijzonder omdat de Mol zuinig is in het geven van interviews.

Als eigenaar van SBS Broadcasting en Talpa Radio heeft de Mol meerdere Nederlandse radio- en televisiezenders in handen. In dit interview zullen wij het onder andere over zijn mediabedrijven hebben, maar ook over zijn (inter)nationale successen en de filosofie achter zijn business.

Hoe heeft zijn bedrijf uit kunnen groeien tot wat het vandaag de dag is? Hoe werkt het creatieve proces achter het creëren van nieuwe formats? Hoe gaat hij om met risico’s, tegenslagen en successen?

John de Mol begon op zijn zestiende met plaatjes sorteren bij Radio Noordzee. Zijn latere bedrijven John de Mol Produkties, Endemol en Talpa Media groeien internationaal uit tot ongekende hoogte. Met het format ‘Big Brother’ zorgt hij in 1999 tevens voor een ware televisierevolutie. De grootste productie van Talpa Media The Voice, met welke hij drie Emmy’s wist te winnen, werd voor het eerst uitgezonden in 2010. Inmiddels bestaan er van dit programma meer dan 65 lokale producties, uitgezonden in 180 landen.

Dit evenement vindt plaats op het podium van Room for Discussion en is openbaar toegankelijk in de centrale E-hal van de Roeterseilandcampus. Meer informatie over het wekelijkse discussieplatform van de Universiteit van Amsterdam? Kijk op www.roomfordiscussion.com

Interviewers: Lauren Heeremans en Jeppe van Aubel

This interview will be in Dutch

Room for Discussion is made possible by