Jeroen van der Veer

Als techneut met financieel inzicht was het onoverkomelijk dat Jeroen van der Veer zich zou ontplooien binnen Royal Dutch Shell, waar hij in zijn meer dan 40 jaar werkervaring het hoogste niveau bereikte: CEO van Royal Dutch Shell. Met 90.000 werknemers en een omzet van meer dan $ 450 miljard- vergelijkbaar met het BNP van Noorwegen – is Royal Dutch Shell een van de grootste bedrijven ter wereld. Toch staat de raffinaderij van Pernis – waar van der Veer leerde managen – nu onder grote economische druk en worden verliesmakende delen gesloten. De wereld stapt snel over op duurzame energie. Is het verdienmodel van Shell nog houdbaar?

Zijn leiderschapsstijl is alom geprezen; tegenwoordig bezet hij belangrijke functies binnen Nederlandse grootbedrijven als ING en Philips. De lessen die hij leerde in de olie- en gasindustrie, past hij als visionair nu toe op de Nederlandse economie.

Zijn persoonlijke rol binnen de wereldeconomie bracht hem aan tafel met de groten der aarde, waaronder Vladimir Poetin. De recente geopolitieke spanningen benadrukken destemeer de invloed van olie en gas op het dagelijks leven. Wat voor soort leiderschap vraagt de toekomst?

Room for Discussion is made possible by