Jan Terlouw – De Toekomst van Nederland

Met gepaste trots delen we jullie mede dat Jan Terlouw heeft toegezegd om op woensdag 5 april 2017 langs te komen bij Room for Discussion.

Jan Terlouw. Een man van de wereld. Na zijn studie wis- en natuurkunde werd Terlouw researcher aan Massachusetts Institute of Technology (MIT) waarna hij zich in ’67 aansloot bij D66. Een kleine vijftien jaar later vervulde Terlouw de rol als minister van Economische Zaken en werd hij vicepremier in kabinet-Van Agt II.

De inmiddels 85 jarige Terlouw maakte de Tweede Wereldoorlog mee, was politicus maar wist ook menig kind als schrijver te vermaken en te inspireren met boeken als oorlogswinter en briefgeheim.

Met een treffend en ontroerend pleidooi in De Wereld Draait Door maakte Terlouw eind november veel los onder de Nederlandse bevolking. De gevleugelde uitdrukking over ‘het touwtje uit de brievenbus’ gebruikte hij om het gebrek aan vertrouwen in onze samenleving een gezicht te geven. Terlouw sprak zijn zorgen uit over de vertrouwensdemocratie en het wereldwijde klimaatprobleem. Volgens Terlouw is het de taak van de jonge generatie de handen ineen te slaan om grote thema’s als klimaatverandering aan te pakken.

Op woensdag 5 april spreekt Room for Discussion met deze inspirerende man over zijn zorgen aangaande opkomend populisme, het afnemende vertrouwen in de politiek, klimaatverandering en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de jonge generatie.

Room for Discussion is made possible by