Interview en Q&A met Frans Timmermans en Joris Thijssen

*BREAKING*
Op zondag 14 maart 2021 organiseert Room for Discussion een kort interview gevolgd door een Q&A met Eurocommissaris en eerste vice-president van de Europese Commissie Frans Timmermans en de nummer 6 op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid Joris Thijssen.
Timmermans (Maastricht, 1961) was als Minister van Buitenlandse Zaken in het Kabinet-Rutte II nauw betrokken bij het onderzoek naar de vliegramp met de MH17 en werd later Eurocommissaris. In 2019 werd hij Spitzenkandidat voor de Europese sociaaldemocraten (PES), waarmee hij een gooi deed naar het presidentschap van de Europese Commissie. Hoewel deze campagne leidde tot een overwinning van de PvdA bij de Europese parlementsverkiezingen, bleef Timmermans eerste vice-president. In die rol stelde hij ook de Europese Green Deal op, waarmee werd uitgestippeld hoe de EU in 2050 klimaatneutraal moet worden.
Thijssen (1974) studeerde lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en slaagde cum laude. Aan het begin van het Kabinet-Balkenende I (CDA-VVD-LPF) bood hij zich aan als Milieuminister, omdat dit kabinet er daar geen van had. De afgelopen vier jaar was hij directeur van Greenpeace en dit jaar staat hij op nummer 6 van de kandidatenlijst voor de PvdA.
Tijdens deze sessie zullen Timmermans en Thijssen kort worden bevraagd over klimaat en de verkiezingen, waarna we de ruimte geven aan iedereen om vragen te stellen in de reacties!
Wat: Interview en Q&A met Frans Timmermans en Joris Thijssen
Wanneer: zondag 14 maart, 13:00-13:45
Interviewers: Loïs Kok en Pelle Padmos

Room for Discussion is made possible by