Hoe nu verder met Nederland? – Caroline van der Plas

Vrijdag 9 september verwelkomt Room for Discussion Caroline van der Plas op de Universiteit van Amsterdam. Mevrouw van de Plas is actief Twitteraar, oud journalist, stijl icoon, maar bovenal de fractievoorzitter van de tweede partij in ons land, de BoerBurgerBeweging(BBB), tenminste, als we de peilingen mogen geloven. De BBB heeft momenteel 1 zetel in het parlement, maar staat op meerdere peilingen van 15 tot 20 zetels. Met die ene zetel doet mevrouw van de Plas veel, ze was net uitgeroepen door HP de Tijd tot ‘ijverigste’ Tweede Kamerlid van het parlementaire jaar 2021-2022. Ze resoneert goed, als ‘de stem van het volk’, met haar klare taal en directe social media strategie.

Deze stem en ideologie vind wellicht niet veel weerklank op de stereotype studenten van de UvA. Daarom is het juist belangrijk om de crisises en de toekomst van de politiek te bespreken met iemand die qua stijl en politiek het veld redelijk op de kop zet. Stikstof, energie en een opvangcrisis, hoe lossen we die op? We gaan het met mevrouw van der Plas hebben over de tweedeling in Nederland van stad en platteland, het Nederlandse stikstof beleid, de persoon van der Plas en uiteraard de toekomst van de BBB. Kom vooral langs! Er is tijdens het interview ook ruimte voor publieksvragen.

Kom kijken vrijdag 9 september van 15:00-16:00 in de E-hal van Roeterseiland de Universiteit van Amsterdam. Toegang is gratis.

Room for Discussion is made possible by