Hans Wiegel: De Metamorfose van Rechts Nederland

Eindelijk is het zo ver! Na anderhalf jaar gaat Room for Discussion weer interviews houden op onze vertrouwde Chesterfieldbanken, waar júllie weer bij mogen zijn! Op 23 september om 13.00 wordt Hans Wiegel geïnterviewd door Thijs en Rifka.
Wiegel (1941) werd op 30-jarige leeftijd lijsttrekker van de VVD. Een partij die hij door zijn befaamde toespraken over ‘de mensen in het land’ voor het eerst meer dan 20 zetels liet halen tijdens de verkiezingen van een jaar later. Tijdens het kabinet-Den Uyl stond Wiegel bekend als gevat politicus en leidde hij de felle oppositie tegen het linkse beleid van de PvdA-premier. Tijdens het daaropvolgende kabinet-Van Agt I schopte Wiegel het tot jongste vicepremier die Nederland ooit gehad heeft en, naar eigen zeggen, beste premier die Nederland nooit gehad heeft. Tegenwoordig schrijft de gepensioneerde Wiegel columns in De Telegraaf en is hij regelmatig te gast als politiek analist bij omroep WNL.
In 2010 was Wiegel ook al te gast om het te hebben over de turbulente politieke situatie waar Nederland zich toen in begaf. Elf jaar later beleeft diezelfde politiek opnieuw een dieptepunt en geven we de analyses van de heer Wiegel opnieuw een podium. Hoe duidt Wiegel de ongeëvenaarde impasse van deze kabinetsformatie? Welke parallellen trekt hij met zijn tijd in de politiek? Waarom voelen zo velen op rechts zich genoodzaakt een nieuwe partij te starten? Welke rol speelt premier Rutte hierin?
We houden ons uiteraard aan de coronamaatregelen van de universiteit en Rijksoverheid, en daardoor hebben we plek voor slechts 75 personen. Wees daarom op tijd! We zetten bovendien de Room for Discussion-traditie voort door jullie de ruimte te geven voor publieksvragen. Is er geen plek meer of kun je er om een andere reden niet bij zijn? We livestreamen het interview op onze Facebookpagina en uploaden deze later op YouTube. Tot de 23e!
Wie? Hans Wiegel
Waar? Centrale hal van het E-gebouw, Roeterseilandcampus
Wanneer? 23 september, 13:00 – 14:00
Interviewers? Rifka Roos en Thijs Römelingh
Toegang? Gratis

Room for Discussion is made possible by