Frits Goldschmeding

Frits Goldschmeding, oprichter van Randstad Holding NV, was woensdag 17 november te gast in Room for Discussion. Er werd gediscussieerd over ondernemersschap, leiderschap en de (macro) economie. De heer Goldschmeding begon met vertellen over zijn scriptie. Deze scriptie is de basis van wat later uitgroeide tot het op een na grootste uitzendconcern in de wereld.

Hij richtte naar aanleiding van deze scriptie samen met een studie genoot ‘Uitzendbureau Amstelveen’ op. Na het afstuderen verdubbelde de omzet van dit bedrijf elke twee á drie maanden. Al snel was de opening van het tweede filiaal een feit. Het bedrijf groeide snel en werd omgedoopt tot Randstad. De filosofie achter Randstad was dat medewerkers een verbindende schakel moesten zijn tussen zowel uitzendkrachten als werkgevers.

Op een vraag uit het publiek over het gebrek aan hervormingen op de Nederlandse arbeidsmarkt door het kabinet Rutten I was de heer Goldschmeding eenduidig; ‘Flexibilisering’ van de arbeidsmarkt leidt niet tot een flexibelere arbeidsmarkt. Kijk naar het voorbeeld in de VS, met een zogenaamde geflexibliseerde arbeidsmarkt, waar de kosten van ontslag drie maal zo hoog liggen als in Nederland en grote kantoorafdelingen geweid worden aan workmen compensation.

Meerder malen voorspelde de heer Goldschmeding toekomstige recessies of vertragingen van de economie. In de loop der jaren heeft hij een model ontwikkeld dat met behulp van het aantal uitzendkrachten de economische conjuctuur kan voorspellen.

Room for Discussion is made possible by