Feike Sijbesma

Als CEO heeft Feike Sijbesma tot nu toe een turbulente periode gekend bij Koninklijke DSM. Vlak na zijn aantreden brak de financiële crisis uit die bij het chemieconcern ook hard uithaalde. Er werd een winstwaarschuwing afgegeven en fabrieken moesten worden stilgelegd. Vijf jaar later is de situatie echter compleet omgedraaid en draait Koninklijke DSM stabieler dan ooit.

DSM was tot 1989 nog een staatsbedrijf was en heeft nu honderden vestigingen over de hele wereld. Door de succesvolle globalisering is het een voorbeeld geworden voor hoe Nederlandse kennis en ondernemerschap samen gaan. Echter, het bedrijf opereert in een gevoelige markt van grondstoffen en chemie. Naast de financiële crisis heeft DSM zich ook aan te passen aan de toenemende ecologische zorgen. Hoe zorgt Sijbesma voor het consolideren en het vergroten van DSM zijn marktaandeel? Waar zijn de groeimogelijkheden? Op welke manier moet en kan DSM zich aanpassen aan duurzaamheidseisen?

Naast zijn werkzaamheden bij DSM vervult de heer Sijbesma sinds kort ook een zeer belangrijke rol bij De Nederlandsche Bank, alwaar hij commissaris is geworden. Wat is de invloed van deze positie en welke rol speelde hij bij de recente gebeurtenissen in de financiële wereld?

 

Room for Discussion is made possible by