Eric Wiebes

De Belastingdienst. Een organisatie die niet direct tot de verbeelding spreekt, maar met ruim 30.000 werknemers is het een van de meest complexe organisaties die de Nederlandse overheid kent. Het jaarlijks innen van rond de 222 miljard aan belastingen en het uitbetalen van 9,7 miljard aan toeslagen zijn twee enkele uitvoerende taken naast dat het zich ontfermt over actuele onderwerpen als belastingontduiking en de hervormingen binnen het belastingstelsel.

Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van het handelen met het belastingsysteem in de ogen van de Staatssecretaris? Hoe staat het met de hervorming en het functioneren van de Belastingdienst? Komt Nederland over 10 jaar nog steeds voor op de lijst van belastingparadijzen?

We bespreken dit op woensdag 30 maart met niemand minder dan de Staatssecretaris van Financiën – Eric Wiebes. Wiebes, die werkte als Consultant bij McKinsey en vennoot was bij OC&C Strategy Consultant, maakte de overstap naar de publieke sector door wethouder te worden in Amsterdam.

In Amsterdam werd hij geprezen om zijn pragmatische werkwijze en inventieve oplossingen voor complexe problemen bij onder andere de Noord/Zuidlijn, de gemeentelijke ICT en de luchtkwaliteit van de stad. Sinds 4 februari 2014 is Wiebes Staatssecretaris van Financiën en staat hij voor de klus het belastingstelsel te hervormen.

Room for Discussion is made possible by