Entrepreneurship Day ’13

In samenwerking met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) organiseert Room for Discussion op 22 mei een special sessie rondom de Entrepreneurship Day met succesvolle ondernemers. Fabiënne Chapot, Danny Mekić en Boris Velduijzen van Zanten zullen een uur lang komen discussiëren over ondernemen en ondernemerschap. En er is natuurlijk volop ruimte voor jullie vragen aan deze zeer ervaren ondernemers!
Fabiënne Chapot begon twee jaar naar haar studie communicatiewetenschappen aan de UvA met haar eigen modemerk, Fab. Vandaag de dag worden haar producten in meer dan 15 landen verkocht en heeft ze haar eigen fabriek in Bali.

Danny Mekić was al op zijn twaalfde bezig op met ondernemen, richtte op zijn vijftiende zijn eerste bedrijf op en is zonder zijn middelbare school afgerond te hebben toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam middels het colloquium doctum-examen. Nu is hij zesentwintig jaar en oprichter van zijn eigen consultancybureau NewTeam – werkzaam voor 40 van de 100 grootste Nederlandse organisaties. Hij doceert aan universiteiten en hogescholen, is adviseur bij het Ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en een vaak gevraagd spreker over technologie, media en ondernemerschap. Danny schrijft voor NRC Handelsblad en investeert in start-ups van startende, jonge ondernemers.
Boris Veldhuijzen van Zanten zou best eens de bekendste internetondernemer van het land kunnen zijn. Zijn website The Next Web is één van de meest bezochte tech-websites van de wereld, met 7,2 miljoen bezoekers per maand. Maar voordat The Next Web was opgericht, heeft Boris Veldhuijzen van Zanten al meer dan tien jaar aan ervaring opgebouwd in het internetwereldje en heeft hij al meerdere bedrijven opgericht.

Deze sessie van Room for Discussion staat in het teken van de Entrepreneurship Day, op 22 mei. Deze dag wordt georganiseerd door het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), Loopbaan Advies CentrumUniversiteit van Amsterdam en Centrum voor Studie en Loopbaan Vrije Universiteit Amsterdam. De Entrepreneurship Day is bedoeld om studenten te inspireren en te informeren over ondernemen, door middel van workshops en een speciale Room for Discussion over ondernemen. Natuurlijk zal onze publieksmicrofoon zal klaar staan voor al jullie vragen aan deze doorgewinterde ondernemers.

 

Room for Discussion is made possible by