De Economie van kunst

Drie honderd miljoen dollar werd er door Qatar betaald voor ‘Nafea faa ipoipo’ van Paul Gauguin: weer een nieuw wereldrecord in de kunstwereld. Het is echter maar de vraag hoelang dit getal zal blijven staan want de prijzen van kunstwerken blijven onverbiddelijk stijgen.

In deze kunstzinnige sessie van Room for Discussion bespreken we de economie van de kunstsector samen met Taco Dibbits (Directeur Collecties Rijksmuseum) en Jop Ubbens (Directeur veilinghuis Christie’s Nederland). Hoe functioneren musea en veilinghuizen binnen de kunstbubbel? Ook komt de eeuwige discussie over publiek versus privaat kunstbezit aan bod: is het acceptabel dat de Nederlandse overheid en het Rijksmuseum samen met het Louvre 160 miljoen aan belastinggeld neertellen voor het Rembrandt koppel? Behoort publiek bezit van kunst wellicht steeds meer tot het verleden? Of zouden alle musea gratis zouden moeten zijn?

Samen met Taco Dibbits en Jop Ubbens gaan we in op deze vragen en bespreken we hoe de toekomst van de kunstwereld eruit ziet.

Kom langs en discussieer met ons mee op donderdag 17 maart!

Room for Discussion is made possible by