Boudewijn Poelmann

Dinsdag 14 mei is de ondernemer Boudewijn Poelmann bij ons te gast. Boudewijn Poelmann is  bekend als oprichter van Novamedia en de Postcodeloterij. De Postcodeloterij is met een omzet van 567 miljoen euro en 2,4 miljoen deelnemers de opéén na grootste loterij van Nederland. De winst van deze onderneming wordt verdeeld onder de organisatie, de winnaars van de loterij en goede doelen. Maar liefst vijftig procent komt uiteindelijk bij deze laatste groep terecht. De Nationale Postcode Loterij verdiende zo al ruim 2 miljard voor charitatieve instellingen. In een recent interview sprak Poelmann zijn droom als ondernemer uit: “Mijn droom? Ik wil in 60 landen 300 miljard ophalen!” Inmiddels timmeren Poelmann en zijn Novamedia ook in het buitenland flink aan de weg: Naast de Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en de BankGiro Loterij in Nederland, heeft Novamedia ook de Svenska PostkodLotteriet in Zweden, en de People’s Postcode Lottery in het Verenigd Koninkrijk onder zich.

Het klinkt als de ideale baan; geld verdienen terwijl de wereld mee mag profiteren van het succes van jouw eigen bedrijf. Poelmann is met deze werkwijze een Quote 500-lid geworden, maar is ook vertegenwoordigt in vele andere lijstjes zoals de ‘duurzame 100 van Trouw’. Had hij als bedrijfskunde student op Nyenrode zichzelf dit al zien doen? We vragen het Poelmann morgen.

Fondsen werven voor goede doelen door middel van kansspelen klinkt sommigen toch misschien wat vreemd in de oren. Dit bedrijfsmodel klinkt bijna te goed om waar te zijn. Is dit zo? Ook dit leggen we Poelmann morgen voor. Daarnaast is er ook ruimte voor publieksvragen, dus kom vooral langs en stel vragen aan deze inspirerende ondernemer!

Naast oprichter van de Postcodeloterij is Poelmann een van de oprichters van uitgeverij Nieuw Amsterdam en is voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Londense financiële dagblad ‘City AM’. In 2012 werd Poelmann onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast organiseert hij jaarlijks met de Postcodeloterij een wedstrijd, de Postcodeloterij Green Challenge, voor het meest duurzame idee, waarbij de winnaar 500.000 euro ontvangt.

Room for Discussion is made possible by