De Grote Voorbeschouwing – Verkiezingen 2017

Één dag voor de verkiezingen organiseert Room for Discussion dé grote voorbeschouwing met twee buitengewoon interessante gasten. We zullen terugblikken op de campagne, het laatste nieuws bespreken en ook vooruitkijken naar hoe het politieke landschap er na de verkiezingen uit gaat zien. Daarnaast analyseren we met onze gasten een aantal grotere thema’s zoals het opkomend populisme, de veranderende waardering van de media en beschouwen we de politieke realiteit in breder historisch perspectief.

Hoe dienen de media om te gaan met Wilders? Wat moet het antwoord zijn op het opkomend populisme? En op welke manier valt deze tijd te vergelijken met vroegere tijden van Fortuyn, Halsema, Wiegel, Marijnissen en andere hoofdrolspelers van weleer?

– Boris van der Ham is een voormalig Tweede Kamerlid voor D66 (2002-2012), de huidige voorzitter van het Humanisch Verbond en een gevierd acteur. Hij schreef daarnaast onder andere de politieke boeken ‘De Koning kun je niet Spelen’ en ‘De Vrije Moraal’.

– Wouke van Scherrenburg is zeer ervaren als parlementair verslaggever. Maar liefst 15 jaar werkte zij voor NOVA/Den Haag Vandaag (NOS-VARA) en nog steeds is zij regelmatig te zien als politiek commentator in talkshows als Jinek, DWDD & RTL Late Night.

Interviewers: Jeppe van Aubel & Benji Kusters

Toegang is zoals altijd gratis en openbaar toegankelijk.
Mis het niet, dit wordt een absolute must-see voor politiek geïnteresseerden!

Room for Discussion is made possible by