Ruud van Megen

Ditmaal geen gast met een economische achtergrond. Ruud van Megen studeerde in 1986 af als theaterwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam. vervolgens won hij als scenarioschrijver een Oscar voor de film Karakter en een Emmy voor de serie All Stars. Op basis van Japanse inzichten en de ‘animal spirit’ komt hij in 1999 met het plan zijn eigen handelssysteem op te zetten.

“Ik heb vastgesteld dat alle mensen op de aarde deelnemen aan een bepaalde cyclische beweging. Dat is vooral een emotionele zaak. Zichtbaar is die beweging op de beuzen van de wereld; die vormen als het ware een Rohrschachtest van hoe de mensheid er voorstaat: collectieve euforie, paniek, stroperige malaise, of gewone gezapige tevredenheid, het is allemaal zichtbaar op de beurs.”

De technische analyse waar van Megen zijn systemen op baseert, is een methode die in de wetenschap niet is geaccepteerd. Daarnaast laat van Megen, de reeds geaccepteerde, fundamentele analyse totaal achterwege.
Wat is technische analyse? Waar zijn koersen op gebaseerd? En hoe kijkt van Megen aan tegen de economische wetenschap op dit moment? Op deze en andere vragen zullen wij ingaan in de één uur durende discussie met de heer van Megen.

Room for Discussion is made possible by