Referendum over Associatieverdrag met Oekraïne

Voor het eerst sinds 2005 houdt Nederland weer een landelijk referendum, een bijzondere democratische gebeurtenis! Op 6 april mogen we stemmen over het associatieverdrag tussen Europa en Oekraine. Maar liefst 427.939 geldige handtekeningen werden opgehaald om dit mogelijk te maken.

Maar waar gaat dit verdrag precies over? Waarom is het belangrijk dat we juist in deze kwestie onze stem laten horen? En wat zijn de consequenties van een ‘Ja’ of ‘Nee’ van de Nederlandse kiezer richting onze nationale en Europese politici?

Samen met Jort Kelder (journalist, televisiepresentator en pleitbezorger van Geenpeil) en Michiel van Hulten (voormalig PvdA-voorzitter, oud-europarlementariër en initiatiefnemer van de ja-campagne ‘Stem voor Nederland’) onderzoeken we het verdrag en bespreken we de voor- en tegenargumenten. Daarnaast zullen we meer te weten komen over de actuele situatie in Oekraïne en discussiëren we over de geschiktheid van referenda als middel voor politieke vraagstukken. Kom langs en discussieer met ons mee volgende week vrijdag in de E-hal!

Room for Discussion is made possible by