Nederlands Pensioenstelsel

Op woensdag 21 januari zijn Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de UvA en Peter Borgdorff, directeur van pensioenfonds Zorg en Welzijn, te gast bij Room for Discussion om het Nederlandse pensioenstelsel onder de loep te nemen. Het internationaal geprezen Nederlandse stelsel begint te piepen en te kraken.

Jongeren die nu 25 zijn moeten tot hun 71ste doorwerken. Dat is een nieuwe prognose van het CPB. Tenminste, als we dan nog op dezelfde manier pensioen opbouwen als nu. Is het niet tijd voor wat innovatie in de pensioenwereld? Waarom krijgen we niet meer keuzevrijheid in het kiezen van een pensioenfonds? Paul de Beer publiceert binnenkort een onderzoek naar de voor- en nadelen van de individuele keuze in de pensioenopbouw.

Bovendien zijn er steeds meer geluiden die de afschaffing willen van de doorsneepremie. Zelfs Zorg en Welzijn, het zorgfonds met 138 miljard belegd vermogen onder leiding van Peter Borgdorff, altijd groot voorstander van de premie, trekt nu zijn twijfels.

Wat moet er veranderen en hoe bouwen we aan een duurzaam pensioenstelsel anno 2015. Heb jij hier zelf een idee over of een brandende vraag over later? Kom 21 januari van 13.00-14.00u naar Room for Discussion in de E-hal!

Ruben Hekster & Bjorn Bruns

Wie: Paul de Beer en Peter Borgdorff
Wat: Pensioenstelsel
Waar: Roetersstraat 11, E-hall
Wanneer: 21 januari, 13:00u

Room for Discussion is made possible by