Hans Wiegel

Video: https://vimeo.com/17150288

Woensdag 23 november was Hans Wiegel te gast bij Room for Discussion. Hij kwam de studenten zijn mening geven over het kabinet, de bezuinigingen en de privatisering van verschillende staatbedrijven.

In zijn ogen is het gevaarlijk dat Nederland zijn energiesector aan het buitenland verkoopt. Sarchozy zit aan de knoppen van EDF en Nederland gaat ondertussen als braafste jongetje van de klas zijn bedrijven verkopen. Voor je het weet zijn de energiebedrijven van Moskou. Cohen is de oppositieleider maar of hij deze taak goed zal vervullen zal de tijd uitwijzen. Dit geldt volgens de heer Wiegel ook voor Minister-president Rutte of hij een goede Minister-president is. Wel geeft hij de complimenten aan Minister-president Rutte voor de vorming van dit kabinet en een vriendschap tussen de leiders van de VVD, het CDA en de PVV is essentieel voor het slagen van dit kabinet.
De hypotheek renteaftrek is geen subsidie volgens de heer Wiegel. Het is essentieel om deze te behouden, veel mensen hebben door deze regeling een huis kunnen kopen.

Lubbers heeft toegegeven dat zijn kabinet een inval in Suriname heeft overwogen. Wiegel geeft aan dat zijn kabinet deze afweging nooit heeft genomen en dat er nooit een roep uit Suriname is gekomen voor een eventuele bevrijding van Suriname van Desi Bouterse.

Wat de heer Wiegel mist aan dit kabinet is een daadkrachtige aanpak van het begrotingstekort. Hij mist een aanpak op de arbeidsmarkt en een daadkrachtige verhoging van de AOW. Gebeurt dit niet zal de generatie die nu 35 jaar oud is hiervoor de rekening moeten betalen.

Deze discussie werd gevoerd op 24 november 2010 en de interviewers waren Michiel Boere en Anne-Greet Haars.

Room for Discussion is made possible by