We are looking for new interviewers at Room for Discussion: APPLY NOW!

Apply

Apply now!

We are looking for new interviewers! If you are interested, read our description below to understand how we work and who we are looking for. A good understanding of both Dutch and English is required.

If you have any questions you can always contact us via roomfordiscussion@sefa.nl, or ask them during the information meeting!

Apply by sending your motivation letter and cv to: hr@sefa.nl
Information meeting: Thursday, November 9th 17:00 at CREA Café (Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam)
Application Deadline: Sunday, November 19th at 23:59

Word ook interviewer!

Wil jij óók Thomas Piketty, Jeroen Dijsselbloem, Mario Draghi, Christine Lagarde of Jet Bussemaker interviewen? Na afloop van het interview nog even lunchen met Thomas Erdbrink en Ruben Terlou? Training krijgen van interviewers van de NOS, Buitenhof of anderen bekende namen uit de top van de Nederlandse journalistiek? Of filmen en interviewen op de klimaattop in Parijs? Solliciteer dan voor de rol van interviewer bij Room for Discussion.

Als lid van de Room for Discussion word je opgeleid tot all-rounder. Je initieert en plant allereerst interviews met relevante namen uit het bedrijfsleven, de politiek en de academische wereld. Vervolgens bereid je deze interviews voor en voert ze zelf samen met een commissiegenoot uit. Je leest gedurende een periode van drie weken alles wat los en vast zit over een onderwerp; bereidt een plan voor het interview voor en vergadert met de kritische commissie om de opzet van het interview te optimaliseren.

Daarnaast leer je ook om de praktische kant van een interview te regelen. Je leert het antwoord op vragen als: “Wat luncht een minister?”; “Hoe nodig ik een internationale CEO uit om naar Nederland te komen?” en “Hoe promoot je een interview online en offline voor studenten uit heel Nederland?”.

De commissie bestaat uit ruim tien commissieleden met verschillende achtergronden (economie, politicologie, rechten, geschiedenis e.a.) die afwisselend interviewen, eindredacteur zijn en verantwoordelijk zijn voor allerlei nevenprojecten en samenwerkingen. We bezoeken samen vaak actuele evenementen om onze kennis bij te spijkeren en op de hoogte te blijven van de nieuwste visies en ontwikkelingen van allerlei maatschappelijke thema’s. Ook zijn we een hecht team en houden we er van om tijd met elkaar door te brengen in onze vrije tijd. We gaan minimaal twee keer per jaar samen op weekend en krijgen regelmatig trainingen van experts.

Ervaring is niet noodzakelijk, een flinke dosis motivatie en lef op het podium wel. Affiniteit met economie en politiek is een pre. Ook zijn een goede beheersing van de Engelse taal en het begrijpen van de Nederlandse taal belangrijk. Gemiddeld kost Room for Discussion je ongeveer 15 uur per week, maar dit variërt van week tot week. Hieronder vallen onder andere de wekelijkse vergaderingen op maandagavond en de sessies op ons podium.

In het kort leer je als lid van Room for Discussion interviewen & organiseren, ontwikkel je een aanzienlijk netwerk, kom je in aanraking met (internationale) topnamen, ontvang je professionele trainingen en ben je deel van een zeer inhoudelijke en sociale commissie.

Bij Room for Discussion staan wij altijd open voor nieuw interviewtalent. Heb jij interesse in interviewen bij Room for Discussion? Schroom dan niet een open sollicitatiebrief te sturen.

Nog vragen? Neem contact met ons op.

Room for Discussion is made possible by